Strategie

U wilt uzelf en de mensen in de organisatie meer duidelijkheid verschaffen over de richting op de langere termijn. Andere producten? Andere klanten? Betere service? Lagere kosten? Modernere installaties? Internationaliseren? Het ontwikkelen van een samenhangend verhaal dat werkt kost tijd en aandacht en vereist vaardigheden die niet elke organisatie beschikbaar heeft. Bovendien volgt daarna de nog veel belangrijkere opgave de lange termijnvisie te vertalen naar de praktijk van alledag, want pas dan werkt het echt. Bij veel bedrijven groeit de noodzaak dit proces met meer aandacht en diepgang vorm te geven.

JPDW beschikt over een heldere methodiek en benadering waarmee dit proces in het juiste tempo in de goede richting wordt begeleid. De situatie van de markt en de eigen organisatie goed en inzichtelijk in kaart brengen is daarbij een eerste stap. Dan met alle betrokkenen gezamenlijk de opties definiƫren en een keuze maken die iedereen begrijpt. Daarna aan de slag met gerichte actieplannen die uiteindelijk een natuurlijk onderdeel van de dagelijkse praktijk gaan worden. Een simpele maar dwingende benadering, waarbij in elke fase een zichtbare doorbraak cruciaal is.

Iedere onderneming heeft in meer of mindere mate te maken met deze thematiek. JPDW biedt graag, al dan niet na een voorafgaand adviestraject, blijvende ondersteuning en coaching bij de uitvoering van dit proces. De rol van JPDW kan hierbij variƫren van adviseur op de achtergrond via actieve sparringpartner tot daadwerkelijk uitvoerende consultant of interim-manager.